image

اثبات مالکیت | روش اثبات عقد بیع و گرفتن سند برای ملک | 5 دقیقه مشاوره حقوقی رایگان

باسلام احتراما اینجانب سید سجاد رزاقی موسوی وکیل متخصص دعاوی ملکی فعال در شهرستان های آمل و بابل در سامانه وکیل نوین  میباشم در این مقاله سعی دارم در خصوص اثبات ملکیت و اثبات عقد بیع و روش سند گرفتن برای املاک قولنامه ای توضیحاتی عرض کنم ممنون که مارو انتخاب کردید ، ضمنا بیان کنم که چنانچه دنبال وکیل متخصص دعاوی اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند و کلیه دعاوی ملکی در شهر خودتان هستید توصیه میکنم حتما اینجا رو کلیک کنید تا در لحظه بهترین وکیل متخصص دعاوی ملکی رو توی شهرتون معرفی و پیامک بشود و همین الان بتونید 5 دقیقه به رایگان تلفنی صحبت داشته باشید 

سلام جناب موسوی  بنده ملکی را خریداری کرده ام حال قولنامه ام را گم کردم چگونه می توانم مالکیتم را اثبات کنم ؟
برای اثبات مالکیت ، الزامی به وجود مبایعه نامه و قرارداد نیست ؛ بلکه ممکن است به اشکال مختلف ، ملک منتقل شده باشد . مثلاً ممکن است ملک از طریق ارث به مالک منتقل شده باشد ؛ بنابراین مالکیت از طریق دیگری مانند تصرف در ملک یا شهادت شهود نیز قابل اثبات است.

اثبات مالکیت ملک بدون سند : اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد ، به طور طبیعی سند رسمی نیز ندارد . حال اگر در مورد مالکیت اینگونه املاک ، اختلافی به وجود آید و خریدار یا شخص دیگری که به هر نحوی ملک را تملک کرده ، بخواهد مالکیت خود را اثبات کند ، لازم است ، دعوایی به خواسته ی اثبات مالکیت در دادگاه مطرح کند و دادگاه با توجه به دلایل و مستندات خواهان ، نظیر تصرف ملک ، مبایعه نامه عادی و شهود در صورتی که مالکیت خواهان را احراز کند ، حکم به اثبات مالکیت وی را صادر می کند .

زمین‌های بدون سند چه شرایطی دارند و چگونه میتوان برای آن سند تهیه نمود ؟

زمین‌های بدون سند عموما در روستاها وجود دارند ولی یک پلاک مادر به کل روستا تخصیص یافته و بر اساس مبایعه‌نامه نوعا درخواست صدور سند به اداره ثبت ارائه شده و اداره ثبت بعد از انتشار آگهی‌های لازم و عدم وجود شخص دیگر مدعی مالکیت  اقدام به صدور سند می‌کند و در غیر این صورت و وجود شخص دیگر، طرفین را به دادگاه هدایت می‌کندو مطابق ذیل اقدام نمایید .

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد.

طرفین دعوی اثبات مالکیت

در دعوای اثبات مالکیت ، خواهان کسی است که به نحوی ادعای مالکیت ملک را دارد و خوانده کسی است که ملک ثبت نشده را به خواهان فروخته است.

مرجع صالح برای رسیدگی به دعوی اثبات مالکیت

دعاوی مربوط به اثبات مالکیت در دادگاه محلی که ملک در آن حوزه واقع شده است ، رسیدگی می شود.

نحوه اجرای رأی در دعوای اثبات مالکیت

در حکم اثبات مالکیت ، نیاز به صدور اجرائیه نیست و پس از قطعیت حکم ،فرد شاکی در دعوای اثبات مالکیت به بعنوان مالک رسمی ملک ، می‌تواند از مزایای حکم صادره استفاده کند.

چند نکته کلیدی در خصوص دعوی اثبات مالکیت

۱-خواسته اثبات مالکیت نسبت به املاک ثبت شده،قابل رسیدگی در دادگاه نیست؛ چرا که طرح دعوی اثبات مالکیت ، نسبت به ملکی که سند رسمی دارد ، بر خلاف قانون ثبت بوده است و محاکم در این خصوص قرار عدم استماع دعوی ، صادر می کنند.

بنابراین دعوی اثبات مالکیت ، زمانی طرح می‌شود که ملک به ثبت نرسیده باشد و مالک بخواهد به مالکیت خود رسمیت ببخشد و از مزایای آن استفاده کند.

۲-برای اثبات مالکیت ، الزامی به وجود مبایعه نامه و قرارداد نیست ؛ بلکه مالکیت ممکن است به اشکال مختلف منتقل شده باشد . به عنوان مثال : مالکیت ملک ممکن است از طریق ارث به مالک منتقل شده باشد.

۳-در مورد ملک ثبت نشده‌ای که در تصرف شخص دیگری است ، مدعی دعوای اثبات مالکیت می‌تواند ، دعوی اثبات مالکیت و خلع ید را بصورت همزمان مطرح کند.«خلع ید عنوان دعوایی است که مالک یک مال مانند خانه، مغازه یا زمین، علیه متصرف غیرقانونی مال خود اقامه می‌کند و از دادگاه می‌خواهد که به روند تصرف غیرمجاز متصرف پایان بخشیده و ملک او را از تصرف او خارج کرده و تحویل او بدهد.»

هزینه‌های سنددار کردن اموال

اگر کسی بخواهد تکلیف اراضی ساختمانی بدون سند خود را مشخص کند باید هزینه‌هایی را بپردازد. این هزینه‌ها شامل  هزینه دفترچه مالکیت و تعرفه سند و چنانچه تمام امور بی دردسر توسط وکیل بخواهد انجام شود شامل حق الوکاله می‌شود. البته باید این را نیز بدانید که در کنار این هزینه‌ها، معادل ۵ درصد بر مبنای ارزش منطقه‌ای معین شده بر مبنای برگ ارزیابی که بر اساس قیمت منطقه‌ای املاک مشابه تعیین شده ، دریافت  و به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود. اگر ملک مورد تقاضا هیچ سندی نداشته باشد علاوه بر هزینه‌های که گفته شد باید فرد درخواست کننده مابه‌التفاوت هزینه ثبت و صدور سند اولیه را نیز طبق مقررات به حساب خزانه واریز کند.

شرایط گرفتن سند برای زمین های وقفی

خرید و فروش ساختمان‌های ساخته شده روی زمین های وقفی، یکی از مشکلاتی است که برخی  شهروندان با آن روبه‌رو هستند. در قانون تعیین تکلیف اراضی ساختمانی فاقد سند، برای این ساختمان‌ها هم تعیین تکلیف شده است. اگر بخشی از ساختمان در زمین وقفی باشد، هیات با موافقت اداره اوقاف با در نظر گرفتن همه مدارک و پس از تعیین قیمت قسمتی که متعلق به سازمان وقف است، در این باره اظهارنظر کرده و رای خود را صادر می‌کند.

دنبال وکیل خوب در خصوص اثبات مالکیت در شهر خودم هستم چجوری میتونم پیدا کنم ؟

سامانه وکیل نوین محیطی رو فراهم کرده که شما به راحتی هر کجای ایران باشید و دنبال وکیل متخصص باشید میتونید از طریق این سامانه فوری وکلای متخصص دعوای خودتان را در شهرتان پیدا کنید و در لحظه با ایشون 5 دقیقه مشاوره تلفنی رایگان داشته باشید مثلا چنانچه از طریق این سامانه در شهر بابل یا آمل دنبال وکیل متخصص این حیطه باشید سامانه بنده رو به شما معرفی میکند ، لذا چنانچه دنبال وکیل متخصص اثبات مالکیت و عقد بیع هستید جهت مشاوره تلفنی همین الان اینجا رو کلیک کنید و یا از تب درخواست وکیل اقدام نمایید